Євгенія Кравчук: Ми отримуємо однозначні сигнали - США будуть з Україною до перемоги

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 листопада 2022, 11:22

 

Сьогодні ще рано робити висновки про остаточні результати проміжних виборів у США, можна дивитися тільки на певні тренди, аналізувати їх. Однак зараз є всі підстави стверджувати, що Україна збереже двопартійну підтримку. Це фактично гарантує проходження ініціатив щодо збільшення коштів на допомогу нашій державі, щодо більш суттєвої та довгострокової військової підтримки.

Про це заявила народна депутатка фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук, яка була спостерігачем на виборах у США від Парламентської асамблеї ОБСЄ.

«Я переконана, що Україна збереже двопартійну підтримку. Усі виділення коштів, лендліз, усе, що голосувалося за останні два роки при нинішньому Конгресі, були підтримані депутатами обох партій. Я впевнена, що так залишиться й надалі. Ми працюємо над тим, щоб мати підтримку і демократів, і республіканців. Наразі сигнали, які ми отримуємо, однозначні: США будуть з Україною до перемоги», - зауважила парламентарій.

Вона нагадала, що новий склад Конгресу складе присягу 3 січня, тож є достатньо часу для того, щоб налагодити зв’язки.

«Нам треба працювати з новим Конгресом, тому що туди зайдуть і взагалі нові люди, які не були раніше конгресменами, і ті, хто не дуже цікавився зовнішньою політикою, а більше концентрувався на внутрішніх проблемах. Тож ми, представники України, будемо спілкуватися, будемо пояснювати ситуацію в нашій державі», - сказала політикиня.

Вона додала, що також важливим напрямком є робота з американським суспільством.

«Представники України саме зосереджені на тому, щоби пояснити, що для американського суспільства підтримка нашої держави, зокрема військова, – це водночас підтримка виробництва у США. Усі заводи, які виробляють HIMARS, Javelin тощо, завантажені на багато років наперед. Фактично ті кошти, що виділяються на військову підтримку, однаково повертаються у США у вигляді робочих місць. Мені здається, це гарний аргумент, який працює зокрема й на внутрішню аудиторію», - вважає народна депутатка.

За її словами, наразі дуже гарний зв’язок є на рівні президентів двох держав і загалом глава Української держави має багато симпатиків у США.

«Володимир Зеленський зробив дуже багато, щоб завоювати підтримку американського народу. Я була на багатьох дільницях, спілкувалася з виборцями й американці, коли чули, що ми з України, казали, що підтримують нас і хочуть нашої перемоги. У демократії саме так усе працює: те, що думають люди, підіймається нагору до політиків, і вони вже виконують волю виборців», - наголосила Євгенія Кравчук.

Вона додала, що людей у США турбує зростання ціни на бензин чи на продукти через ситуацію у світі, але представники України пояснюють, що громадяни нашої держави в той самий час платять своїм життям.

«Ніхто не хоче воювати безкінечно, Україна перша зацікавлена, щоб виграти війну швидко. Для цього нам потрібна та кількість зброї, яку ми просимо, фінансова підтримка й санкції проти РФ», - резюмувала політикиня.