Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів телефонну розмову з Головою Палати представників Парламенту Нідерландів Верою Бергкамп та Головою Сенату Нідерландів Яном Ентоні Брауном

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 жовтня 2022, 20:58

 

Руслан Стефанчук подякував нідерландським колегам за постійний зв'язок та сталу комунікацію, за підтримку України, зокрема у наших євроінтеграційних прагненнях.

Він наголосив, що для українського Парламенту в умовах війни важливим є посилення рівня міжпарламентського діалогу, новим етапом якого має стати Перший Парламентський саміт Кримської платформи.

«Ми хочемо обговорити не тільки питання кейсу Криму, а загалом питання глобальної безпеки і викликів, які сьогодні дає росія світу. Ваша участь у заході стане черговим виявом підтримки українського народу Нідерландами», - зазначив Руслан Стефанчук.

Також Голова українського Парламенту закликав нідерландських колег відреагувати на всі дії, які коїть росія, і визнати російську федерацію країною-терористом, доєднатися до створення спеціального трибуналу для рф, напрацювати спеціальний механізм для компенсації росією всіх збитків, завданих Україні.

«росія продовжує варварське бомбардування українських міст, продовжує вбивати мирне населення, здійснює ядерний шантаж, проводить фейкові референдуми та намагається анексувати українські території. Це все злочини і росія має за них відповідати. Тому важливо ізолювати росію як політично, так і фінансово-економічно», - наголосив Руслан Стефанчук.

Сторони також обговорили підтримку України Нідерландами, зокрема піднімалися фінансової та гуманітарної допомоги, безпекові питання, посилення санкційного тиску, участь Нідерландів у повоєнній та майбутній відбудові України.

«Я переконаний, що наше спілкування буде і далі сприяти поглибленню міжпарламентського діалогу», - запевнив колег Голова Верховної Ради України.

Зі свого боку нідерландські парламентарії висловили відчуття рішучої солідарності з українським народом та зазначили, що вражені його мужністю. Також вони висловили захоплення тим, що народні депутати  продовжують свою роботу в складних умовах війни та висловили глибоку повагу до стійкості українського Парламенту.

«Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною, поряд з Україною та підтримуємо у її боротьбі», - зазначив Голова Сенату Нідерландів Ян Ентоні Браун.