Єгор Чернєв: У ситуації із «зерновою угодою» росія виглядає безпорадно – вона нічого не може протиставити ні Україні, ні Заходу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 листопада 2022, 17:06

Вихід Росії із «зернової угоди» й сьогоднішнє повернення до неї свідчить виключно про безпорадність російської федерації.

Про це заявив народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради  України із питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

«Вони (керівники рф – ред.) хотіли виглядати грізно, відреагувавши на вибухи в Севастопольській бухті, але виглядають як завжди – безпорадно. Туреччина дала ляпас рф, заявивши, що росія може виходити з угоди, можете повертатися. Мовляв, робіть, що хочете, а ми гарантуватимемо безпеку судноплавства самостійно. росіянам не залишилося нічого іншого, як просто проковтнути це», – сказав політик.

За його словами, заяви росії, що вона нібито змусила Україну надати письмові гарантії не використовувати зерновий коридор для нападу на Чорноморський флот рф, спрямовані тільки на внутрішнього споживача.

«росіянам просто необхідно було знайти якесь виправдання своєї безпорадності. Адже вони нічим не можуть відповісти на дії Туреччини щодо цього судноплавного коридору. Загалом реальність наразі така, що Кремль не може нічого протиставити ні Україні, ні Заходу», - наголосив народний депутат.

Він додав, що Україна наполягатиме на пролонгації «зернової угоди», дія якої закінчується 19 листопада.