Проект Державного бюджету на 2023 рік буде розглянуто найближчого пленарного засідання, — Руслан Стефанчук

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 листопада 2022, 21:17

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук  повідомив у ефірі телемарафону «UA разом».

Він нагадав, що в Україні останнім часом працювала відповідна місія МВФ, з якою погоджувалися ті чи інші показники документа, і за результатами її роботи були внесені відповідні коригування Бюджету.

«Він буде винесений на одне з найближчих засідань ВРУ. Я дуже сподіваюся, що до 10 листопада, як це і має бути, Україна отримає бюджет нового року, складного, повоєнного», — зазначив Руслан Стефанчук, додавши, що після перемоги документ може бути переглянутий в частині розвитку країни, сьогодні ж «переважна частина Бюджету і витрати йдуть на оборону України».

Крім того, Голова українського Парламенту повідомив, що до кінця цього року планується завершити прийняття законодавчих актів, необхідних для початку процесу перемовин про наше повноцінне членство в ЄС.

«Ми практично кожного тижня звіряємо годинник, ведемо низку перемовин, зокрема й з євроінституціями, адже нам дуже важливо, щоб ці акти були верифіковані», — наголосив Руслан Стефанчук та додав, що вже сьогодні Парламент отримав певне рішення по Закону про медіа, є відповідний висновок по законопроекту про національні меншини та очікується рішення Венеційської комісії по законопроекту про конституційних суддів. Всі інші необхідні законодавчі ініціативи, за словами Голови Верховної Ради України, вже ухвалені.