Віцеспікерка Олена Кондратюк звернулася до Національних зборів Франції підтримати заснування Спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 жовтня 2022, 21:01

У другий день Першого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи у хорватському Загребі Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела робочу зустріч із Заступницею Голови Національних зборів Франції Валері Рабо.

«Ми вдячні пані Рабо та Парламенту Франції за активну участь у роботі Саміту та підтримку завершальної резолюції щодо деокупації Криму та беззаперечного визнання територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах», — наголосила Олена Кондратюк.

Користуючись нагодою, Заступниця Голови Парламенту України звернулася до Національних зборів Франції підтримати на своєму рівні заснування Спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії.

Зі свого боку, Валері Рабо зазначила, що це питання стоїть на порядку денному французької сторони.

«Ми говорили про те, що численні воєнні злочини та ракетний терор росії проти цивільного населення та життєво важливої інфраструктури також не маємо залишатися без відповіді міжнародної спільноти», — зауважила також Олена Кондратюк.

Водночас вона повідомила, що триває постійний діалог на рівні керівництва парламентів України та Франції з цих питань: «Розраховуємо на проведення у Національних зборах парламентських слухань і створення спеціальної комісії щодо російських воєнних злочинів в Україні та відповідальності за їх скоєння. Ми готові долучити до роботи такої комісії також і депутатів Верховної Ради України».

Довідково. 43 офіційні делегації взяли участь у Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської Платформи. На полях саміту проведено понад сто двосторонніх зустрічей.