Олександр Качура: Підтримуючи Росію зброєю, Тегеран став на один щабель із Білоруссю

Інформаційне управління
19 жовтня 2022, 19:56

 

Своєю постановою №8133 Верховна Рада не лише засудила Іран за постачання озброєння Росії для війни проти України, а й закликала світову спільноту зробити все можливе, щоби більше таких постачань державі-агресору не було.

Про це розповів народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура.

«Іранськими дронами вбивають наших дітей, жінок. Нещодавно ми бачили приліт у Києві в житловий будинок. Там загинула сім’я - чоловік і вагітна жінка. Це фактично акт тероризму. Таким чином сьогодні Іран є спонсором тероризму, підтримуючи терористичну державу - Російську Федерацію. Іран має відповісти за це. Якщо країна не припинить надання зброї, то на них мають накласти жорсткі санкції, піддати країну жорсткій ізоляції, має бути здійснено тиск на воєнно-політичне керівництво Ірану, а на політичній арені ця держава має бути повністю ізольована», - вважає політик.

Він наголосив, що і ті країни, котрі під час Другої світової війни підтримували нацистів, і ті держави, які зараз підтримують рашизм, мають бути в одній ланці.

«Білорусь, яка пустила через свій кордон російські танки і звідки зараз летять ракети в Україну, Іран і будь-хто інший, хто підтримуватиме РФ у неспровокованій агресії щодо нашої держави, мають однаково бути покарані», - додав народний депутат.