Скасування Євросоюзом мит для України дало серйозний поштовх нашій економіці: експорт до ЄС за три квартали 2022 року уже на 6% перевищив довоєнний рівень, - заступниця голови Комітету із питань економічного розвитку Роксолана Підласа

Інформаційне управління
07 жовтня 2022, 10:11

Україна отримала суттєвий позитивний ефект від запровадження Євросоюзом у червні цього року пільгового режиму для нашої держави. Саме тому депутати Верховної Ради своєю постановою №8075 звернулися до ЄС із закликом щодо поглиблення економічної співпраці та скасування абсолютно всіх мит до кінця переговорів України про членство в ЄС.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР із питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

«Ми бачимо позитивний ефект від скасування мит Євросоюзу, тому що, незважаючи на складну торговельну ситуацію загалом, експорт до ЄС за три квартали 2022 року перевищив довоєнний рівень уже на 6%. Тобто, маємо дуже хорошу динаміку: Європейський Союз сьогодні є основним торговельним і транзитним партнером України. Ми стали експортувати до ЄС більше продовольства, ми стали експортувати у великій кількості електроенергію, оскільки приєдналися до європейської електромережі», - повідомила політикиня.

За її словами, у нинішніх умовах українська влада на всіх рівнях має використовувати будь-які інструменти захисту й підтримки українського виробника.