Олена Кондратюк: Ми високо цінуємо дружню позицію Індонезії в ООН у підтримці територіальної цілісності України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
05 жовтня 2022, 16:08

Під час роботи на Саміті Голів парламентів G20, який сьогодні відбувається в Індонезії, Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела ще одну  важливу для української парламентської дипломатії зустріч із Бамбангом Сусатйо, Головою Народної Консультативної Асамблеї – вищого законодавчого органу Республіки Індонезія.

Від імені Верховної Ради України Віцеспікерка подякувала Індонезії за підтримку резолюції Генасамблеї ООН щодо засудження російської агресії та неприпустимості посягання на суверенітет і територіальну цілісність України.

«Ми високо цінуємо таку позицію Індонезії в ООН і на міжнародній арені. Сподіваємося й на засудження Індонезією військових злочинів рф, скоєних проти українського народу», — закцентувала Олена Кондратюк, додавши, що окремо звернулася до Голови Парламенту Індонезії із закликом засудити проведення росією псевдореферендумів та не визнавати їх результати, як і спроб анексії українських територій.

Крім того, очільниця української делегації, звернула увагу Голови Народної Консультативної Асамблеї на значні руйнування і втрати українського народу, спричинені російським вторгненням, та необхідність повоєнної відбудови України зусиллями міжнародної спільноти.

Своєю чергою Бамбанг Сусатйо наголосив на принциповості та послідовності позиції Індонезії щодо підтримки територіальної цілісності України та голосування за відповідні резолюції в ООН. Він підкреслив, що Індонезія не підтримує проведення «фейкових» референдумів на тимчасово окупованих територіях України.

Бамбанг Сусатйо також висловив щирі слова солідарності й співпереживання з українським народом, сподіваючись на якомога швидке завершення жорстокої війни.

Також сторони обговорили питання міжпарламентського і торговельно-економічного співробітництва між Україною та Індонезією, зокрема, співпрацю у посиленні міжнародних зусиль з подолання глобальної продовольчої кризи.

Голова Народної Консультативної Асамблеї Індонезії висловив сподівання на поглиблення і зміцнення торговельних зв’язків з Україною, зокремау постачанні українського продовольства.

«Окрім того, Індонезія хоче взяти активну участь у післявоєнній розбудові України, і ми щиро вітаємо таку ініціативу. Під час зустрічі запросила і висловила сподівання, що керівництво Парламенту Індонезії візьме участь у Першому Парламентському саміті Кримської платформи», — резюмувала результати зустрічі Віцеспікерка Парламенту України.