Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк візьме участь у 8-му Саміті Голів Парламентів G20

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 жовтня 2022, 12:15


Віцеспікерка Олена Кондратюк очолить делегацію Верховної Ради України на 8-му Саміті Голів Парламентів G20. Парламентський саміт країн «Великої двадцятки», P20 - проходитиме 6-7 жовтня у Джакарті, Республіка Індонезія.

Організаторами Парламентського саміту P20 виступають Палата представників Республіки Індонезія спільно з Міжпарламентським Союзом. Восьмий саміт Голів парламентів G20 передує саміту лідерів країн Групи двадцяти, який відбудеться в Індонезії 15-16 листопада 2022 року.

Під час саміту за участі спікерів парламентів країн G20, а також запрошених делегацій з інших держав, обговорюватиметься парламентський вимір нових проблем та викликів світового порядку денного, вирішення яких потребують уваги та об’єднання зусиль Парламентів, Глав держав і Урядів країн G20.

Заступниця Голови Верховної Ради візьме участь у роботі другої сесії Саміту P20 та представить позицію України під час панельної дискусії «Нові питання: Продовольча, енергетична безпека та економічні виклики».

Віцепікерка Олена Кондратюк також проведе серію двосторонніх зустрічей із спікерами та спікерками парламентів країн «Великої двадцятки».

«Для України участь у парламентському Саміті P20 – це спосіб донести інформацію на найвищому міжнародному рівні про руйнівні наслідки російського агресії. Про їх прямий і негативний вплив на енергетичну безпеку, глобальну економіку і подолання світової продовольчої кризи», - зазначила Олена Кондратюк.

«Світ має об’єднатися і надати всю необхідну підтримку Україні. Звертатимусь до Парламентів країн Групи двадцяти засудити і не визнавати фейкові «референдуми», проведені під дулами автоматів російських військових на тимчасово окупованих територіях України. Міжнародна спільнота має гарантувати безпеку і територіальну цілісність нашої держави, примусивши агресора до миру. Саме з таким основним меседжем братиму участь у Парламентському саміті G20», - підкреслила Віцеспікерка Олена Кондратюк.