У Парламенті відбулася робоча нарада з питань європейської інтеграції

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 вересня 2022, 19:28

Сьогодні, під головуванням Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, відбулася зустріч керівництва Парламенту з представниками Апарату, його структурних підрозділів та головами комітетів.

Головним питанням наради було питання  адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу та виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

«Порядок денний той самий — законопроекти, які ми маємо ухвалити задля виконання вимог Європейської комісії та виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», — повідомив Руслан Стефанчук, додавши, що всі євроінтеграційні документи вже розглядаються Парламентом за новою процедурою, з таблицями відповідності директивам та регламентам ЄС.

Крім того, учасники наради обговорили питання прогресу у виконанні Верховною Радою України Рекомендацій Європейської комісії стосовно заявки України на членство в ЄС, створення у складі комітетів Парламенту підкомітетів з питань європейської інтеграції і їхню співпрацю з комітетами Європейського Парламенту, створення Парламентського офісу з питань євроінтеграції та єдиної інформаційної бази даних з питань адаптації законодавства України до положень права ЄС тощо.

Також, під час зустрічі відбулася презентація роботи Дослідницької служби Верховної Ради України, яка була створена з метою підвищення інституційної спроможності вищого законодавчого органу країни на виконання Рекомендацій Місії Європейського Парламенту.

«Часу на зволікання немає. Час є лише на ухвалення якісних законів та виконання вимог ЄС», — резюмував підсумки засідання Голова Верховної України Руслан Стефанчук.