Влаштована Росією вистава з анексією окупованих територій України є юридично нікчемною, – член Комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський

Інформаційне управління
30 вересня 2022, 17:52

 

Сьогодні знайти якусь логіку в діях російської влади щодо анексії тимчасово окупованих територій України дуже складно. Фактично це те саме, що шукати логіку в діях психічно хворих людей. Путінський режим живе у своєму вигаданому світі, особливо диктатор сусідньої країни-агресора.

Про це заявив член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента в Конституційному Суді України Федір Веніславський.

«Для нас важливо розуміти те, про що неодноразово заявляв Президент України, і те, про що заявляли практично всі лідери наших демократичних країн-партнерів. Вистава, яка відбувалася з 23 по 27 вересня на тимчасово окупованих територіях, є юридично нікчемною, жодних юридичних наслідків ні для України, ні для всього цивілізованого світу ті дійства не мають і не матимуть. Ми будемо відстоювати свою територіальну цілісність усіма доступними засобами, заходами, які є в нашому арсеналі – військовими, політичними, дипломатичними тощо», - зазначив політик.

Він переконаний, що дії Путіна та його маріонеток на території України матимуть значний зворотний ефект і вдарять бумерангом по самій Росії.

«Навіть якщо зараз стати у якусь систему координат, у якій перебувають фахівці в галузі міжнародного права, у галузі конституційного права, наші колишні колеги з РФ, то обґрунтувати можливість частини області сусідньої держави реалізувати своє право на самовизначення – це повний абсурд. Так дійдемо ситуації, коли міста в РФ зможуть, користуючись цим казусом, проголошувати свою незалежність від центральної влади, і це призведе до повного руйнування всієї системи сучасної організації світового порядку», - вважає народний депутат.

На думку Федора Веніславського, РФ такими своїми діями та їхньою квазіаргументацією намагається зруйнувати статут ООН, що закріпив принцип непорушності державних кордонів.

«Росія фактично руйнує всі принципи та норми статуту ООН, усіх міжнародних багатосторонніх документів, конвенцій тощо. Я переконаний, що найбільш адекватною відповіддю на такі дії РФ має стати питання про правомірність перебування Росії у складі ООН, щонайменше у складі Радбезу ООН й у складі інших міжнародних організацій, які керуються нормами міжнародного права, що нехтуються РФ», - резюмував політик.