Руслан Стефанчук: Сьогодні всі гілки влади єднає одна мета - повноправне членство України в ЄС

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 вересня 2022, 19:36

 

Так Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підсумував результати робочої зустрічі щодо євроінтеграційного руху України.

 «Синхронізація на рівні Парламенту, Уряду та Офісу Президента. Обговорили законопроекти, які Верховна Рада України ухвалила в першому читанні, та ті, щодо яких очікуємо висновків від європейської сторони», — повідомив про порядок денний  зустрічі  Руслан Стефанчук.

Він нагадав, що мова йде про законопроекти євроінтеграційного треку на виконання умов Європейської комісії: законопроекти про медіа, щодо удосконалення процедури конкурсного відбору суддів Конституційного суду України та про національні спільноти.

Також учасники обговорили подальший євроінтеграційний порядок денний Парламенту, за яким Верховна Рада України має ухвалити низку законів в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, суб’єктом подання яких є Уряд.

«Сьогодні була чергова робоча зустріч. І такі дискусії стануть постійними. Тому що нас єднає одна мета — повноправне членство України в ЄС», — резюмував Голова українського Парламенту після наради.