У США можуть прирівняти ядерний удар по Україні до нападу на держави НАТО, – голова депутатської фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія

Інформаційне управління
29 вересня 2022, 15:30

 


Представники української парламентської делегації обговорили з сенатором США Ліндсі Гремом проєкт резолюції-попередження Росії щодо можливого ядерного удару по території України.

Про це розповів очільник делегації, голова депутатської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

«Продовжуємо роботу нашої парламентської делегації у США. Провели чудову зустріч із сенатором Ліндсі Гремом, автором знаменитої резолюції Сенату про визнання Росії країною-спонсором тероризму, яку ми відпрацьовували під час нашого попереднього візиту до США… Цього разу обговорили проєкт резолюції-попередження Росії про те, що в разі застосування будь-якої ядерної зброї на території України, США вважатимуть це аналогом нападу на країни НАТО (знаменита 5-та стаття) з усіма наслідками», – повідомив політик.

Він переконаний, що ухвалення такої резолюції стане потужним сигналом країні-агресору.

Давид Арахамія також зауважив, що Державний департамент США наразі не ухвалив остаточного рішення щодо визнання Росії країною-спонсором тероризму, однак сенатор Грем, як і раніше, готовий максимально допомагати Україні.

Нагадаємо, що законопроєкт, який пропонує визнати РФ державою-спонсором тероризму, внесли на розгляд Сенату Конгресу два американські сенатори – республіканець Ліндсі Грем і демократ Річард Блюменталь.

У Палаті представників Конгресу аналогічний законопроєкт просуває спікер Ненсі Пелосі, яка має значний вплив у правлячій Демократичній партії.