Голова депутатської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія: Україна може отримати понад 12 млрд доларів екстреного фінансування від США

28 вересня 2022, 10:00

 

 

На фоні нових викликів, погроз і спроб ескалації з боку Російської Федерації увесь цивілізований світ має розширити програми допомоги Україні. Таку думку висловив голова депутатської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, який очолив українську парламентську делегацію, що прибула до Сполучених Штатів Америки. 

«Працюємо над розширенням програм допомоги для нас. Маємо заплановані зустрічі з представниками Білого дому, Державного департаменту США, впливовими конгресменами та з Групою підтримки України в Сенаті США (Senate Ukraine Caucus)», – поінформував політик. 

За його словами, у Конгресі США був представлений проєкт короткострокової бюджетної резолюції, яка пропонує виділення пакета військової та фінансової допомоги для України.

«Вона передбачає 12,35 млрд доларів екстреного фінансування, що на 600 млн доларів більше, ніж запит Білого дому. Із них 7,8 млрд доларів закладено на оборону, а 4,5 млрд доларів – на пряму бюджетну підтримку України», – зазначив Давид Арахамія. 

Він додав, що цей документ також поновлює повноваження Адміністрації передавати Україні зброю та обладнання безпосередньо із запасів США в новому фінансовому році на суму 3,7 млрд доларів.

Народний депутат висловив сподівання, що резолюція буде підписана Президентом США вже цього тижня.