Продовження боротьби українців, наших воїнів та світова підтримка – найкраща відповідь на будь-які погрози росії, – Олександр Корнієнко

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
23 вересня 2022, 15:54

Продовження боротьби українців, наших воїнів та світова підтримка найкраща відповідь на  будь-які погрози росії.

Так Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко відреагував на запитання журналістів про оголошення так званої «мобілізації» у країні-агресорі росії під час брифінгу у Медіацентрі «Україна – Укрінформ».   

Він зауважив, що Україна готова до будь-яких нових безпекових викликів. Зокрема, на останньому засіданні Парламент запустив бюджетний процес, в якому половина всіх видатків – це національна безпека та оборона і соціальні стандарти.  

«Українці не бояться, готові й надалі боротися. Паралельно ми маємо укріплювати нашу оборону, воювати з росією на перемогу, як ми це робимо вже півроку, і ніхто не відступає. Вся країна воює. Кожен українець зараз на полі битви», – наголосив Перший віцеспікер українського Парламенту.

За його словами, велику роль у досягненні нашої перемоги над загарбником відіграє міжпарламентська дипломатія, посилення дипломатичних процесів. Ми вже маємо потужну підтримку, і приклад тому – останнє засідання Генеральної Асамблеї ООН  у Нью-Йорку, зустрічі Голови Верховної Ради України зі спікерами держав-членів Великої сімки.

«Всі переконували нас у підтримці. Будемо на всіх майданчиках звертатися і вимагати ще більше підтримувати Україну. І це буде наша найкраща відповідь, разом з тією, яку щодня і щохвилини дають на полі битви ЗСУ та сили оборони. Це буде найкраща відповідь на будь-які маніпуляції та погрози з боку рф», – акцентував Олександр Корнієнко.