Андрій Герус: На кінець жовтня у нас будуть необхідні запаси газу й вугілля для спокійного проходження опалювального сезону

Інформаційне управління
23 вересня 2022, 11:22

 

Сьогодні основні зусилля влади зосереджені на накопиченні необхідної кількості газу в підземних сховищах та вугілля на складах для успішного проходження опалювального сезону. Також здійснюється ремонт пошкоджень тих об’єктів, які постраждали внаслідок обстрілів російських окупантів.

Про це сказав голова Комітету ВР із питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат від «Слуги Народу» Андрій Герус в ефірі Національного телемарафону.

«Ще протягом місяця відбуватиметься накопичування вугілля на складах, накопичування газу в підземних сховищах. Думаю, на кінець жовтня у нас будуть необхідні параметри, з якими ми можемо вже більш-менш спокійно входити в опалювальний сезон», - зазначив Андрій Герус.

За його словами, вчасно виділені кошти дозволяють швидко здійснювати необхідні ремонти пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури.

«У нас є деякі теплоелектростанції, теплоелектроцентралі, які потрібно терміново відремонтувати, наприклад, Кременчуцька ТЕЦ… Загалом активний процес підготовки до опалювального сезону розпочався ще влітку, відповідні кошти були виділені з резервного фонду й ремонтні роботи зараз тривають», - сказав політик.

Народний депутат також додав, що заплановане Кабміном зниження мінімальної температури опалювання у житлових приміщеннях на 3-4 градуси «дасть у масштабах країни суттєву економію».

«Це ще один фактор, який додасть упевненості в тому, що ми спокійно і стабільно пройдемо цей опалювальний сезон», - зауважив Андрій Герус.

Він нагадав, що український парламент ще влітку ухвалив закон, щоб допомогти НАК «Нафтогаз» вчасно здійснити закупівлі газу для підготовки до зими.