Олександр Корнієнко: Цього року ухвалення Бюджету відбудеться раніше, аніж це було в останні три роки

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
23 вересня 2022, 09:00

 

«Під час пленарного засідання народні депутати України заслухали Бюджет, фактично запустивши бюджетну процедуру. Це Бюджет країни, яка воює, Бюджет — наполовину оборонний: Збройні Сили України, сили оборони, зарплата, видатки, озброєння, снаряди — усе те, що допоможе нам стримувати фантастичні навали, котрі нам пророкують», — повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі національного телемарафону «UA разом». 

Перший віцеспікер зазначив, що «існує «джентльменська домовленість» фракцій — опозиції та монобільшості, що не буде потоку пропозицій, які завжди надходили тисячами до Бюджету». «Будуть виважені кілька десятків від кожної фракції. Можливо, загалом декілька сотень пропозицій, які профільний Комітет та Уряд зможуть максимально оперативно опрацювати, щоби вийти на відповідні дати», — додав він. 

Окрім того, Олександр Корнієнко зауважив, що зазвичай Бюджет в останні три роки ухвалювали наприкінці листопада — на початку грудня, цього року це відбудеться раніше: «Адже Міністерство фінансів України, Президент України Володимир Зеленський та Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак «просять робити це швидше, бо потрібно з конкретним документом домовлятися з нашими партнерами, які будуть нас підтримувати наступного року: насамперед країни Європейського Союзу та США, котрі, станом на сьогодні, надають Україні найбільший відсоток підтримки за останні сім місяців». 

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України акцентував, що Міністерство фінансів України та Національний банк України «працюють над тим, щоби всі показники Бюджету зберігалися у нормальних коридорах».