Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Україною та Європейським Союзом про участь України у Програмі ЄС LIFE - Програмі дій з довкілля та клімату

Інформаційне управління
20 вересня 2022, 17:25

Верховна Рада України прийняла Закон «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у Програмі ЄС LIFE - Програмі дій з довкілля та клімату», реєстр. №0167.

Прийняття Закону забезпечить набуття Україною асоційованого членства у Програмі LIFE та сприятиме реалізації спільних проектів у рамках Програми LIFE. Угода була підписана 24 червня 2022 року в м. Києві та 13 липня 2022 року у м. Празі.

Програма LIFE є інструментом в ЄС для фінансування проектів захисту довкілля та кліматичних заходів, яка працює з 1992 року та співфінансує понад 5 500 проєктів у ЄС та за його межами. Програма LIFE підтримує державні органи, неурядові організації та приватні суб’єкти, особливо малі та середні підприємства, у переході до сталої, енергоефективної, відновлюваної, кліматично нейтральної та стійкої економіки, тим самим сприяючи її сталому розвитку.

У 2021 році Україна була включена до переліку країн, для яких є доступним фінансування та відкрита можливість подачі проектів до Програми LIFE.