Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч з Президенткою Бундестагу Бербель Бас

Інформаційне управління
15 вересня 2022, 17:02

«Дуже важливо, що сьогодні ми можемо говорити про майбутнє України. Винятково - європейське майбутнє», - наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час робочої зустрічі з Президенткою Бундестагу Бербель Бас.

Спікер Парламенту висловив вдячність Бербель Бас «як за запрошення долучитися до зустрічі глав парламентів країн «Групи семи», так і за провідну позицію при наданні Україні статусу кандидата в Євросоюз».

«Україна та, зокрема, Верховна Рада зараз роблять усе, аби виконати всі рекомендації Єврокомісії ще цього року та розпочати переговори про членство в ЄС», - зазначив Руслан Стефанчук.

Водночас він акцентував, що сьогодні парламенти України та Німеччини можуть об’єднати зусилля для адаптації українського законодавства до європейського.

«Сподіваюся, найближчим часом Верховна Рада України та Бундестаг підпишуть відповідний Меморандум про співпрацю», - насамкінець наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Президентка Бундестагу Бербель Бас зауважила, що дуже рада, що може запропонувати такий обмін знаннями на рівні комітетів за багатьма напрямами: «Радо приймаю ідею ухвалення Меморандуму - це буде потужним знаком і символом, що ми, як голови парламентів обох країн, готові до такої співпраці».