Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 серпня 2022, 16:00


Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання, яке відбулося сьогодні, 30 серпня.

Парламент ухвалив низку документів, серед яких: 

Постанови:

7709 — звернулися від імені Верховної Ради України до ООН, Ради Європи, ЄС, ОБСЄ, МКЧХ, парламентів та урядів світу щодо порушення рф та підконтрольними їй де-факто окупаційними органами норм міжнародного гуманітарного права по відношенню до військовополонених захисників та захисниць. Закликали рішуче засудити державу-терориста за численні порушення норм міжнародного права.  

7627 — звернулися  до світової спільноти, парламентів та урядів світу щодо засудження факту масової страти українських військовополонених державою-агресором в Оленівці. 

В цілому:

7087 — розмежували повноваження центральних та місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування у сфері охорони дитинства та захисту прав дитини,  з огляду на утворенням Державної служби України у справах дітей.

За основу: 

7683 — про звільнення від сплати ПДФО операції з продажу житла та інших об’єктів будівництва, у тому числі незавершених, якщо майнове право на них зареєстровано на користь покупця та за них сплачено хоча б частково. 

2693-д — про приведення норм вітчизняного законодавства про медіа у відповідність до вимог сучасної інформаційної сфери, закріплення суб’єктів у сфері медіа, зокрема, у сфері друкованих, онлайн-медіа, провайдерів аудіовізуальних сервісів, провайдерів платформ спільного доступу до відео.

Також Парламент ухвалив два надважливих для митного безвізу з ЄС закони, мета яких спрощення формальностей, зменшення бюрократії та зловживань на митницях, запровадження єдиних правил.
 
«№0165 Закон України про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами. Закон забезпечить виконання зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

№0166 Закон України про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Це дозволить застосувати європейські транзитні правила та дасть можливість підприємцям використовувати єдину митну декларацію і єдину гарантію для переміщення товарів.
 
У підсумку
суттєве прискорення та здешевлення руху товарів, від якого виграють всі учасники експортери, перевізники та імпортери», підкреслив Голова Верховної Ради України.