Верховна Рада України прийняла закон, який значно пришвидшить закупівлі критично важливих товарів та послуг

Інформаційне управління
17 серпня 2022, 13:22

 

Верховна Рада України 16 серпня 2022 року прийняла Закон України про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану (реєстр. 7163), який було підтримано  Комітетом з питань економічного розвитку.

Зазначений закон забезпечить оперативність і своєчасність здійснення оборонних і публічних закупівель для належного забезпечення потреб, пов’язаних з обороною і виконанням завдань держави у період повномасштабної агресивної війни, яку Російська Федерація розв’язала і веде проти України та Українського народу з порушенням норм міжнародного права, вчиняючи злочини проти людства. Зокрема у законі зазначається, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг, а також оборонних закупівель із забезпеченням захищеності замовників від воєнних загроз визначаються Кабінетом Міністрів України.

Договори про закупівлю, державні контракти (договори), укладені до набрання чинності цим Законом, діють до їх повного виконання відповідно до умов, на яких вони були укладені, або до їх припинення (розірвання). Також встановлено посилені вимоги до замовників закупівель щодо розміщення інформації про закупівлі.

Прийнятий Закон сприятиме своєчасному здійсненні оборонних і публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану.