Заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики О.Мошенець: "Світ не повинен допустити нікчемного судилища над українськими військовополоненими"

Інформаційне управління
17 серпня 2022, 10:39

174 день український народ протистоїть повномасштабній війні, розв’язаній російською федерацією.

Попри феєричний провал російського «бліцкригу», кремлівська верхівка не зупиняється у своїх намірах щодо знищення українців.

Не маючи успіхів на фронті, рашисти намагаються реабілітуватись в очах зомбованих росіян та показати хоч якісь результати.

Так, 29 липня Україну та весь світ сколихнула шокуюча звістка про вибух окупованій Оленівці, де загинули 53 українських захисники, які перебували у російському полоні, більшість з яких є легендарними оборонцями Маріуполя із «Азовсталі».

Заяви російської сторони проте, що обстріл барака був здійснений українськими системами M142 HIMARS є свідомою брехнею та фабрикуванням доказів.

Експерти кажуть, що була раптова й сильна пожежа всередині будівлі. Плюс на стінах будівлі майже немає ознак пошкодження осколками ракети, проте є ознаки надзвичайно високої температури. За даними експертів, вірогідно була використана російська термобарична зброя. Уточнити це неможливо, бо росіяни не пускають незалежних експертів на місце трагедії, навіть представників ООН та Червоного Хреста.

Очевидно, що рашисти інсценували інцидент в Оленівці, щоб приховати тортури та вбивства українських полонених, а також для того, щоб підірвати бойовий дух наших захисників.

Більше того, продовжуючи свої злочинні наміри, росіяни планують влаштувати показове нікчемне судилище над українськими захисниками «Азовсталі», які на законних підставах захищали свою країну та понад 80 днів тримали оборону міста. За попередньою інформацією, це має відбутися 24 серпня, саме у День Незалежності України.

Наразі російські загарбники збирають тюремні клітки на сцені Маріупольської камерної філармонії.

Так звані «маріупольські клітки» є офіційним воєнним злочином росії, яка вкотре порушує домовленості та намагається довести таким чином свою нікчемну силу.

«росія - держава-терорист та зло світового масштабу. Всі воєнні злочини кремля мають бути розслідувані та розглянуті в суді, а винні - понести невідворотне покарання.

Закликаю світову спільному, зокрема Червоний Хрест та ООН, зробити все можливе та неможливе, щоб не допустити злочинного та нікчемного судилища над українськими військовополоненими!