Комітет з питань державної влади рекомендує прийняти закон про реконструкцію застарілого житла

12 серпня 2022, 18:22

 
На засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, яке відбулося 11 серпня 2022 року, розглянуто проект Закону про здійснення комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду (реєстр. № 6458), поданий Кабінет Міністрів України.
Проблема реконструкції кварталів застарілого житлового фонду та її соціальних аспектів наявна в багатьох регіонах України.
Квартал застарілого житлового фонду – це територія щільної забудови, в межах якої здійснюється заміна, реконструкція застарілого житлового фонду та такого, що прирівнюється до застарілого. В Україні є велика кількість об’єктів житлового фонду, граничний строк експлуатації яких закінчився або збігає.
Продовження експлуатації цих будинків несе в собі не тільки некомфортне існування мешканців таких об’єктів, а й пряму загрозу для їх життєвого середовища. Саме такі квартали (мікрорайони) є об’єктом реконструкції і інвестування.
Таким чином, виникла необхідність удосконалення суспільних відносин, пов’язаних із реконструкцією кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду.