Руслан Стефанчук: Заборона видачі шенгенських віз усім росіянам обов`язково має стати частиною наступного санкційного пакету ЄС

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
12 серпня 2022, 11:27

«Усі вже зрозуміли, що росію треба відмежувати від цивілізованого світу. Ми всі розуміємо, що російське суспільство невиліковно хворе та є носієм вірусу русского міра», — наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону «UA разом». 

Спікер Парламенту України зауважив, що необхідно терміново відправити на довгострокову ізоляцію в карантинну зону під назвою «росія»: «Це не лише убезпечить усіх від подальшого поширення російської пропагандистської отрути, яка сіє ворожнечу і розбрат, але й дасть унікальну можливість росіянам глибинно переосмислити філософію своїх поглядів на життя віч-на-віч із тією владою, яку вони самі обрали». 

«Саме тому ми закликаємо не лише країни Євросоюзу, але й увесь світ закрити свої кордони й припинити видавати громадянам рф туристичні візи», — акцентував Руслан Стефанчук і додав, що Україна вдячна за дуже конкретні дії в цьому напрямі з боку окремих держав-членів ЄС, насамперед: Естонії, Литви, Латвії, Чехії та ін. 

«Переконаний, що заборона видачі шенгенських віз усім росіянам обов?язково має стати частиною наступного санкційного пакету ЄС. Такі обмеження є неодмінним елементом подальшого посилення тиску на рф. Щодня рф та її громадяни мають платити вкрай високу ціну за свою агресію проти України та Українського народу», — зазначив Голова Парламенту. 

Насамкінець Руслан Стефанчук зауважив, що країна, яка пропагує зло та війну, не має права насолоджуватися тими благами цивілізації, до створення яких вона не додала нічого.