У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів створено підкомітет з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (aquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції

Інформаційне управління
10 серпня 2022, 19:18

09 серпня 2022 року відбулося чергове засідання Комітету в умовах воєнного стану.

За підсумками заходу народними депутатами України – членами Комітету було прийнято два рішення.

Спершу члени Комітету проголосували за створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці за реєстр. № 6067.

Співголовами на засіданні робочої групи було визначено заступника Голови Комітету Вадима Струневича та члена Комітету Олега Арсенюка.

«Законопроект фактично передбачає нові засади функціонування Фонду безробіття. До нього подано 275 правок. Багато з них є дуже слушними. Потрібно їх опрацювати з Міністерством економіки України. Пропонується багато важливих нововведень в законодавство про працю», - розповіла Голова Комітету Галина Третьякова.

Крім того, рішенням Комітету було створено підкомітет з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (aquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Нагадаємо, що 29 липня 2022 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про деякі заходи щодо виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції» № 2483-д, відповідно до якої кожен Комітет парламенту має створити підкомітет з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу. «Це потрібно для виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції», - зазначила Голова Комітету Галина Третьякова.

Головою підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (aquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції визначено заступника Голови Комітету Вадима Струневича. Крім Вадима Струневича до складу підкомітету також увійшли члени Комітету Анатолій Остапенко, Сергій Гривко та Олег Арсенюк.

Серед предметів відання підкомітету:

адаптація українського законодавства до законодавства Європейського (ЄС) у сфері соціальної політики та захисту прав ветеранів;

виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Про дату наступного засідання Комітету буде повідомлено додатково.