Руслан Стефанчук щодо заяви правозахисної організації Amnesty International

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
04 серпня 2022, 17:11

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відреагував на заяву правозахисної організації Amnesty  International, що начебто українські військові створюють загрози цивільному населенню, розміщуючи свої бази та озброєння в школах і лікарнях.

Він обурився тим, що на бік російської пропаганди стали ті, хто має їй протистояти та розвінчувати її брехливі наративи.  

«До російської пропаганди ми вже звикли. У них своя реальність та «русскій мір» у головах. На те вона й пропаганда», зазначив Руслан Стефанчук і наголосив, що дійсність зовсім інша, тому важливо не загубитися у потоці російської брехні.

«Правда виглядає інакше. І ніколи і нікому не варто забувати головного.  Це росія напала на Україну. Це росія катує та вбиває, обстрілює житлові квартали, воює з автобусними зупинками та чинить геноцид Українського народу. Це росія, як держава-терорист, порушує всі знані та незнані норми міжнародного гуманітарного права», підкреслив Спікер українського Парламенту.

Він наголосив, що саме українські військові, яких звинуватила правозахисна організація, сьогодні боронять і Україну, і кордони Європи та світу.

«В той самий час Україна захищається. Це Український Народ чинить спротив агресору. Це Українські Воїни мужньо та самовіддано шостий місяць боронять свою землю та свій народ, а також весь цивілізований світ.

І це не треба плутати... особливо правозахисним організаціям», зауважив Голова Верховної Ради України.