Олена Кондратюк: Вітаємо зусилля Парламенту Латвії щодо визнання росії державою-терористом

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 серпня 2022, 12:52

 

Латвія готується стати третьою країною після Литви та України, яка офіційно і на рівні парламенту визнає росію державою-терористом. Про це на своїй сторінці Facebook повідомила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«Комітет із закордонних справ Саейми прийняв заяву від 2 серпня 2022 року, у якій визнав насильство росії проти цивільного населення в Україні тероризмом, а росію державою, яка підтримує тероризм», – зазначила Олена Кондратюк.

За словами Заступниці Голови Верховної Ради, у заяві також міститься звернення до держав-однодумців визнати росію державою, що підтримує тероризм.

Водночас, як повідомило Посольство України у Латвії, регламентом латвійського Парламенту передбачено затвердження цієї заяви на засіданні Саейми, яке планується на 11 серпня цього року.

«Верховна Рада України вдячна Комітету із закордонних справ Саейми за цю ініціативу та підготовку надзвичайно важливої заяви щодо визнання росії терористичною державою», –  підкреслила Віцеспікерка.

«Упевнена, що Парламент Латвії проголосує за відповідне звернення. Не сумніваюся, що це рішення матиме потужну підтримку Спікерки Саейми Інари Мурнієце, з якою ми неодноразово обговорювали необхідність максимального посилення політико-дипломатичного, санкційного, економічного і міжпарламентського тиску на росію як країну-агресора і терориста», – наголосила Олена Кондратюк.