Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Я.Юрчишин: "За посягання на Українську Державність винні понесуть покарання"

Інформаційне управління
28 липня 2022, 15:55

 

Сьогодні ми вперше відзначаємо День Української Державності у непередбачуваний для українців важкий воєнний час.

Попри 155-й день протистояння повномасштабній військовій агресії росії, ми відзначаємо це свято з відчуттям гордості за нашу незалежну Державу. Сила духу і віри українців передається із покоління в покоління, підтверджуючи його незламність.

Однак, ворог щохвилини нагадує про своє нахабство та зухвалість. Сьогодні зранку, російські війська з особливою жорстокістю нанесли ракетні удари по Харківській області та м. Миколаєву. За інформацією військових, зі сторони білорусі випущені ворожі ракети по Чернігівській та Київській областях, а також мінометним вогнем рашисти обстріляли Сумщину.

Загарбницькі дії окупантів не мають ні меж, ні правил та є геноцидом українського народу, злочинами проти людяності, військовими злочинами і злочинами агресії, вчиненими росіянами на українській території у величезній кількості. Ці страшні злочини не могли залишити байдужими міжнародну спільноту, яка стала на захист нашої Держави майже з перших днів вторгнення росії.

Для притягнення рф та її керівників до відповідальності долучився Міжнародний суд ООН і Європейський суд з прав людини.

Зокрема, Міжнародний кримінальний суд, за зверненням 42 країн-учасниць Римського статуту, вже почав розслідувати воєнні злочини в Україні.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан уже тричі відвідував Україну і на власні очі бачив звірства росіян. У своїх коментарях він зазначив: «Моя справа - докопатися до істини, тоді процес буде достовірним та об’єктивним. А саме цього ми прагнемо».

Разом з тим, основне навантаження з розслідування і притягнення до відповідальності всіх причетних до вбивств, катувань, ґвалтувань українців і тих, хто віддавав їм такі накази, покладається на українську правоохоронну систему та правосуддя. Поряд з цим, демократичні країни світу надають нам відповідну допомогу в розгляді справ, що представляють інтерес для всього міжнародного співтовариства. Прикладом цього є розслідування скоєних росіянами воєнних злочинів, які розпочаті в країнах Балтії, Польщі, Словаччині, Німеччині, Іспанії та інших країнах.

Сьогодні мрія усіх українців - зупинити ворога, звільнити свою землю від навали російської орди і побачити путіна, разом з його військово-політичною верхівкою, за ґратами у Гаазі.

Щиро дякую міжнародним партнерам за допомогу на всіх важливих етапах розслідування воєнних злочинів, скоєних на території України. Очікуємо на прискорений судовий процес, який має бути чесним, об’єктивним і неупередженим, а винні - понести справедливе покарання за жахливі та жорстокі  злочини.

Упевнений, що війна швидко закінчиться, а всі причетні до її розв’язання і ті, хто скоїв воєнні злочини на нашій землі, будуть покарані.

Український народ єдиний у своєму прагненні мати сильну і квітучу Державу, ім’я якої - Україна! І допоки кожен із нас усвідомлює свої сили і дії у боротьбі з ворогом, ми - непереможні! Все буде Україна!