Олександр Корнієнко: Сьогодні ми захищаємо нашу державність найбільш справжнім способом — зі зброєю в руках

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 липня 2022, 14:14

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі національного телемарафону «UA разом» привітав українців із Днем Української Державності.

Він акцентував, що відзначення на державному рівні такого свята вже назрівало у суспільстві давно, а з початком у 2014 році війни з росією набуло особливої актуальності, попри намагання ворога знищити та принизити значення української державності.

«Було багато інсинуацій з боку рф, щоб поставити під сумнів нашу тисячолітню історію державності. Те, що на цій землі були різні держави, визнані всім світом, які брали активну участь у зовнішній політиці, починаючи з часів Київської Русі, потім Козацька держава, наші державотворчі процеси в 20-х роках 20-го століття. Цей дискурс мав перетворитися у щось конкретне», — зауважив Перший віцеспікер українського Парламенту та додав, що цьому передували активні обговорення з народними депутатами,  керівництвом Парламенту, вченими, представниками культурних кіл, Інститутом національної пам'яті.

Результатом такої спільної роботи, за його словами, стало започаткування минулого року Президентом України Дня Української Державності, яке сьогодні Україна святкує вперше у своїй історії.

 «На жаль, в тих умовах, в яких ми перебуваємо зараз, — 155-ий день повномасштабного вторгнення російської федерації —  це свято зі зброєю в руках зустрічає вся країна, в першу чергу — наші військові на рубежах нашої оборони. Ми зараз захищаємо державність найбільш справжнім способом, як це може взагалі бути»,  — наголосив Олександр Корнієнко.

Насамкінець він висловив впевненість, що свято стане національним, як головні свята країни — День Конституції чи День Незалежності.

«День Української Державності — це більше про формування правильного сприйняття української сучасної державності. Про те, що наша держава відбулася, вона є, вона існує, захищає себе — єдина та суверенна», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.