Руслан Стефанчук: Довибори замість парламентаріїв, які склали повноваження, можливі лише після завершення воєнного стану в Україні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 липня 2022, 09:00


«Проведення довиборів до Верховної Ради України для обрання народних депутатів України замість Дмитра Лубінця та Вадима Новинського стане можливим лише після завершення в Україні воєнного стану», — повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

Спікер нагадав, що після того, як Парламент України підтримав кандидатуру Дмитра Лубінця на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, він склав повноваження народного депутата, у Парламенті «з’явилася вакансія».

«У зв'язку з тим, що в Україні діє воєнний стан, згідно з відповідним законом, ми не можемо проводити вибори в цей період, тому зараз ця посада залишатиметься вакантною. У період воєнного стану за жодним напрямком, за жодним мандатним округом не будуть проводитися вибори — вони можливі лише після завершення воєнного стану», — наголосив Руслан Стефанчук.

Він також нагадав, що Парламент підтримав складення депутатських повноважень Вадимом Новинським.

«Тому ми поки що будемо працювати в тому форматі, який є у Верховній Раді України, — це 420 народних депутатів», — зазначив Голова Парламенту України.