"Європейський союз дзюдо (EJU) продовжив дискваліфікацію росіян та білорусів і надалі заборонив їм брати участь у змаганнях під своєю егідою", - голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха

Інформаційне управління
06 липня 2022, 11:50

Важлива та принципова позиція особливо на фоні ганебних дій Міжнародної федерації дзюдо (IJF), яка допустила російських та білоруських спортсменів до змагань Великого шолому в Улан-Баторі під нейтральним прапором.

Більше того, IJF заявила, що протести проти такого рішення федерації будуть жорстко каратися - 10 років усунення від спорту. Президент Міжнародної федерації дзюдо Маріус Візер обґрунтував свою лояльність до агресора спортивними цінностями й тим, що, мовляв, спортсмен не несе відповідальності за рішення політичного керівництва своєї країни.

Хоча Європейський союз дзюдо входить до IJF, але має зовсім інше бачення й продовжує дотримуватися спортивних санкцій. Тобто в спортивному світі, попри капітулянтську позицію деяких функціонерів, є напрямок на подальшу ізоляцію агресора.

«Ми, українські спортсмени, будемо його всіляко сприяти, аби не допустити повернення росіян на спортивні арени світу поки вони не припинять війну й не підуть з нашої землі», - резюмувала Ольга Саладуха.

Дякуємо Європейському союзу дзюдо за підтримку!