Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Я.Юрчишин: Санкції проти росії

Інформаційне управління
05 липня 2022, 16:45

 

5 липня 2022 року - 132 день, як Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії.

132 дні російські військові чинять масові руйнування цивільної інфраструктури й житла, свавільні затримання та насильницькі зникнення цивільних громадян, катування й жорстоке поводження з полоненими, сексуальне насильство та умисні вбивства цивільного населення.

За останніми даними, понад 989 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 5 липня 2022 року внаслідок збройної агресії рф загинули 345 дітей, а понад 644 отримали поранення. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 345, Харківській - 185, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 53, Херсонській - 52, Запорізькій - 31. Ці цифри неостаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Через щоденні бомбардування та обстріли українських населених пунктів російськими військовими пошкоджено 2 107 закладів освіти та 215 з них зруйновано.

Так, сьогодні “добрий сусід” випустив 7 ракет по Дніпропетровській області, у результаті - зруйновані кілька житлових будинків.

Потрібно зупинити росію!

Важливо ухвалити сьомий антиросійський пакет санкцій з механізмами протидії ухиленню вже існуючим санкціям та їхнього коректування, а також розширенню сфери дії чинних обмежень, передусім у сфері високих технологій та індивідуальних санкцій. Зокрема потрібно включити до санкційного списку всіх російських посадовців, а також російських суддів, які ухвалюють репресивні рішення.

Крім того, необхідно продовжувати накладати обмеження щодо торгівлі російською нафтою та транзиту підсанкційних товарів, а також запровадити заборону на імпорт золота з росії.

Також, необхідно продовжувати відключати російські банки від системи SWIFT. Варто зауважити, що чотири російські банки, уповноважені обслуговувати російський оборонно-промисловий комплекс, досі не відключили від системи SWIFT, такі як, АТ "Газпромбанк", ПАТ "Банк "Санкт-Петербург", АТ "Всеросійський Банк Розвитку Регіонів" та АТ "Дальнєвосточний банк".

 Закликаю лідерів Європейського Союзу підтримати сьомий пакет санкцій, щоб позбавити росію доходів, необхідних для фінансування війни проти України.

Необхідно об'єднатися заради стабільного майбутнього всієї Європи  і ухвалити сьомий пакет санкцій.