Законопроект 5616 - саме про можливість захищати унікальні українські продукти на світових ринках - Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха

Інформаційне управління
02 липня 2022, 14:18

 

Верховна Рада України 1 липня 2022 року прийняла в першому читанні за основу проект Закону України «Про особливості географічного зазначення для сільськогосподарської продукції та продуктів харчування» (реєстр. №5616), який було підтримано Комітетом з питань економічного розвитку.

Очільник Комітету Дмитро Наталуха детально пояснив чому прив’язка до географічного походження українських продуктів є дуже важливою.

«Цей законопроект - саме про можливість захищати унікальні українські продукти на світових ринках. Адже українські продукти з певних географічних локацій нашої Неньки - настільки ж унікальні, і здатні конкурувати із своїми світовими аналогами і заслуговують на такий саме захист географічного зазначення, як і їх європейські альтернативи.

Тому, захищати їх - значить захищати #українськийінтерес.

І незабаром весь цивілізований світ знатиме, що якщо ти купив Гуцульську коров'ячу бринзу, Херсонський кавун, Карпатський мед, Бессарабський горіх чи ту ж Мелітопольську черешню - це безсумнівний знак якості і смаку.

І називатися так можуть лише справжні продукти, які фізично походять з цих чудових українських географічних локацій.»