Руслан Стефанчук: Усі злочини та звірства росіян мають і будуть розслідувані

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 червня 2022, 19:05

«Ми дуже хочемо зупинити цю хворобливу ідею путіна відновити срср 2:0, яку він хоче втілити до моменту сторіччя цієї держави. Ви чітко усвідомлюєте, що ми ні на кого не нападали. Сьогодні ми б хотіли радше надсилати заявки на обмін студентів, але, на превеликий жаль, ми надсилаємо заявки на отримання зброї», — заявив Руслан Стефанчук під час зустрічі з делегацією міжпарламентської групи «Австрійська Республіка — Україна» Національної Ради Австрійської Республіки на чолі з Гельмутом Брандштеттером.

Спікер українського Парламенту нагадав, що росія щодня скоює злочини на нашій землі. Він наголосив, що вкрай важливо, аби всі вбивства, катування та знущання були розслідувані.

«Ми маємо стати свідками отримання справедливого вироку для рф, російської армії та вищого військового керівництва росії, який має винести Міжнародний кримінальний суд або спеціальний кримінальний трибунал у цій справі. Це потрібно для того, щоби непокаране зло не відродилося», — зазначив Руслан Стефанчук, додавши, що несправедливість усе одно буде покарана, добро переможе, а Україна буде відбудована.

Зі свого боку, Голова міжпарламентської групи «Австрійська Республіка — Україна» Гельмут Брандштеттер зауважив: «Воєнні злочини мають бути покарані, їх необхідно розслідувати. Дуже важливо, аби це відбулося у правовій площині та завдяки нашим спільним зусиллям».