Візит Комісара Євросоюзу з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюса Сінкевічуса

Інформаційне управління
24 червня 2022, 14:30

 

Верховну Раду України відвідав Комісар Євросоюзу з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкевічус.

Він мав зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Руслан Стефанчук висловив вдячність за солідарність та особисту підтримку та наголосив, що Україна стала на шлях повноправного членства в ЄС, отримавши статус кандидата в ЄС, саме тому на порядку денному - і вирішення важливого блоку питань щодо навколишнього середовища.

Голова Верховної Ради України зазначив, що Україна хоче отримати чіткий перелік, що саме має зробити Парламент як законодавча гілка влади щодо отримання подальшої дорожньої карти у питанні законодавства. Також він нагадав, що 20 червня народні депутати України ухвалили Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження лісів» - «фундаментальний документ, який сприяє європейській інтеграції України».

Під час зустрічі порушувалися питання світової продовольчої кризи, необхідності розблокування українських портів, підтримки членства України у стратегії ЄС щодо регіону Балтійського моря та виключення рф як держави-агресора з міжнародних організацій, які опікуються питаннями, зокрема, щодо Чорноморського регіону.

Комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів та рибальства зауважив, що Україна може розраховувати на повноцінну підтримку: «Ми перебуваємо у постійному зв’язку з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України й Головою Комітету з питань екологічної політики та природокористування щодо поточних питань і планів на майбутнє».

Віргініюс Сінкевічус наголосив, що подібні зустрічі та обговорення мають бути сигналом для колег для розширення співробітництва та побудови фундаментальної співпраці у реальних проектах.

«Ми все усвідомлюємо та абсолютно адекватно ставимося. Будемо напрацьовувати всі необхідні напрями, які потрібні для України на шляху до повноцінного членства в ЄС», - насамкінець акцентував Руслан Стефанчук і подякував за запрошення для України приєднатися до кліматичної та екологічної програми ЄС «LIFE».