Руслан Стефанчук вшанував пам’ять творця першої української Конституції Пилипа Орлика

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 червня 2022, 12:09

У день 26-річчя Основного Закону України Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вшанував пам’ять творця першої української Конституції — гетьмана Пилипа Орлика.

Разом з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнко та Керівником Апарату Верховної Ради України Вячеславом Штучним поклав квіти до монумента Пилипу Орлику в Києві.

«Вважається, що упорядкована ще понад 300 років тому Конституція Пилипа Орлика стала однією з перших у світі демократичних Конституцій.  Це означає, що Україна завжди прагнула і прагне до розвитку принципів демократії та верховенства права, які закріплені й у Конституції 1996 року», — зазначив Руслан Стефанчук.

За його словами, Конституція є фундаментом Української державності та вектором розвитку нашої держави, базисом цієї епохи та суспільним договором вільних людей, які розділяють одні й ті ж цінності та принципи.


«Саме тому важливо, щоб її положення були належним чином імплементовані в життя українців», — наголосив Руслан Стефанчук.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України