Українські парламентарії провели зустріч із Міністром фінансів Ірландії

Інформаційне управління
24 червня 2022, 14:07

Під час робочої поїздки до Ірландії - народні депутати України Альона Шкрум, Леся Василенко, Дмитро Наталуха та Ростислав Тістик провели зустріч із Міністром фінансів Ірландії Паскалем Донох’ю.

Як зазначають народні депутати, пан Паскаль Донох’ю на сьогодні обіймає декілька посад у Європейському Союзі, і є надзвичайно визначальним у європейській фінансовій політиці.

Під час зустрічі говорили про санкції проти РФ.

У цьому плані Ірландія вже анонсувала додаткові санкції проти Росії: арешт майна і рахунків на суму 1.72 млрд євро (майже вдвічі більше, ніж було спочатку анонсовано Ірландією у квітні!). Також арештовані додатково: банківські рахунки; яхти і літаки; розкішні маєтки олігархів; рухоме та нерухоме майно російських фізичних і юридичних осіб.

Українські депутати відзначають, що дуже раді бачити прямий і швидкий результат по санкціях.

А також - дякують Ірландії за неймовірну підтримку та спільний тиск далі на інших нерішучих європейських партнерів. Дякують і великим друзям України - ірландським сенаторам, без яких це було б неможливо, - Garret Ahearn та Barry Ward.

Народні депутати Альона Шкрум, Леся Василенко, Дмитро Наталуха та Ростислав Тістик також нагадали ірландським політикам і про санкції, які треба запровадити проти депутатів партій російської думи, що голосували за визнання ДНР і ЛНР та початок війни в Україні.

А особливо - членів партії Путіна-диктатора і злочинця «Єдина Росія». Ця партія має бути віднесена до списку організацій терористів.

Альона Шкрум зазначила: «У ЄС така практика вже є. На сьогодні близько 30 партій різних країн світу віднесені до партій-терористів. «Єдиная Росія» чітко підпадає під критерії і по суті є нічим іншим, як організацією-терористом».

А також додала, що ця санкція забезпечить величезний тиск на кожного члена політичної партії, оскільки до 10 млн росіян будуть підпадати під європейські санкції щодо пересуванню, купівлі нерухомості, майну, бізнес-угод тощо.

До того ж, українські політики розмову про це ведуть уже більше місяця на кожному можливому майданчику. І, звичайно, потребують у цьому допомоги.

Також - важлива новина, яка була озвучена в останній день візиту народних депутатів в Ірландію, - про готовність ірландської компанії будівельних матеріалів - Kingspan (що базується в Кавані) - стати першою компанією у світі, яка прямо зараз збирається інвестувати 200 мільйонів євро у створення будівельного технологічного хабу в Україні.

Це перша така інвестиція з часу війни, компанія обіцяє її розпочати вже до кінця літа. І - гарний сміливий приклад для інших інвесторів.

Як зазначають народні депутати, уже скоро на конференції відновлення України у Лугано - чекають на інші гарні новини, а точніше, не чекають, а працюють над ними.