Відбулася спільна зустріч комітетів Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та інтеграції України до Європейського Союзу з відповідними комітетами у закордонних та європейських справах Парламенту Данії

Інформаційне управління
23 червня 2022, 18:29

23 червня у віддаленому режимі відео конференції відбулася спільна зустріч комітетів Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та інтеграції України до Європейського Союзу на чолі з главами комітетів Олександром Мережко та Іванною Климпуш-Цинцадзе з відповідними комітетами у закордонних та європейських справах Парламенту Данії на чолі з Головою Комітету у закордонних справах Мартіном Лідегором.

У зустрічі взяли участь народні депутати України, Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, Голови підкомітетів Комітету Марія Іонова та Олена Хоменко, Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, Перший заступник Голови Комітету Вадим Галайчук, Секретар Комітету Валентин Наливайченко, а також Посол України в Данії Михайло Видойник.

Українські парламентарії повідомили данських колег про актуальну безпекову, гуманітарну та соціально-економічну ситуацію в Україні, блокування державою-агресором Українських морських портів.

В ході зустрічі обговорювалися питання воєнних злочинів та злочинів проти людяності, різних форм насильства проти цивільного населення України на окупованих територіях, зокрема примусові депортації, загрози торгівлі людьми, руйнування цивільної інфраструктури, знищення української економіки, а також притягнення до відповідальності винних осіб та визнання парламентами світу подій в Україні геноцидом Українського народу.

Одним із головних питань зустрічі стало обговорення європейської інтеграції, розширення Європейського Союзу, надання Україні статусу держави кандидата на вступ до організації та подальших кроків із наближення членства України в Європейському Союзі.

Серед іншого, під час зустрічі обговорювалися питання надання допомоги Україні, зокрема військово-технічної, розвитку міжпарламентського діалогу, поглиблення співпраці між двома державами на всіх рівнях.

Голови та члени парламентських комітетів висловили вдячність за гуманітарну допомогу Україні та запросили відвідати Україну з візитом, зокрема звільнені міста.