"Україна може принести Євросоюзу багато з того, що зараз потребує західний світ" - Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе парламентарям Данії

Інформаційне управління
23 червня 2022, 10:47

Комітети з питань інтеграції України до ЄС і з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва провели онлайн зустріч із членами Ради зовнішньої політики та Комітету з питань європейської політики Фолькетингу Данії.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що українське суспільство та Збройні Сили України своєю мужністю вразили світ. Ніхто не сподівався, що українці вистоять і продемонструють таку неймовірну стійкість, захищаючи свою країну: «Але не лише свою країну. Українці вже кілька разів у новітній історії ставали на захист цінностей. Так було під час Помаранчевої Революції, Революції Гідності. І це те, що дратує російську федерацію. Українці можуть бути нацією, яка будує свою країну за демократичними принципами та, виходячи з тієї стратегічної мети, яку українці для себе визначили - бути частиною європейської спільноти».

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Данії за тривалу підтримку України, зокрема у впровадженні антикорупційних реформ. Багато реформ, які були розпочаті, за її словами, мають бути продовжені. Саме тому, Україна розраховує на позитивне рішення Європейської Ради щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу, бо це рішення стане променем світла для українців, які сьогодні віддають життя за європейські цінності: «Я вірю, що цінності важливі, коли є готовність їх захищати. І ми доводимо, що вони важливі для нас. Ми розраховуємо, що 91% українців, які підтримують європейську інтеграцію, матимуть змогу разом з вами, з вашою підтримкою, залученістю, вашими порадами трансформувати свою країну відповідно до найкращих практик тих держав, які довели, що європейська цивілізація, західна цивілізація дає позитивні результати для кожного громадянина». Тому, для українців, за словами голови Комітету, важливо отримати цей політичний сигнал від ЄС, щоб продовжувати реформи і трансформації в Україні. Важливо розуміти, на думку голови Комітету, що Україна для Європейського Союзу може бути не лише частиною труднощів, а й допомогою. Вона може принести багато того, чого зараз потребує західний світ. Це енергетична безпека, продовольча безпека, інновації, креативність та суспільний порядок, що базується на цінностях.