Олександр Корнієнко: Глобальне завдання — дати можливість молоді навчатися й здобувати освіту вдома в Україні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 червня 2022, 19:12

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у межах робочого візиту відвідав Державний університет «Житомирська політехніка» та ознайомився з роботою закладу.

 

Перший віцеспікер наголосив, що майбутнє вищої освіти в Україні зараз залежить від декількох факторів: «Насамперед — це безпека. Тому перше завдання для центральної та місцевої влади, керівництва освітніх закладів — подбати про безпеку студентів під час навчання».

 

«Другий фактор пов’язаний із призовом до війська студентів і викладачів. Аби відновлювати та піднімати економіку, країні потрібні кваліфіковані спеціалісти. Їх треба готувати вже зараз», — зауважив Олександр Корнієнко та нагадав, що у квітні Верховна Рада України звільнила від призову під час мобілізації студентів і викладачів закладів професійно-технічної освіти, аби забезпечити безперервну підготовку кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

 

Також у межах робочого візиту Перший віцеспікер разом із ректором Віктором Євдокимовим відвідав навчальний корпус, сучасні аудиторії закладу та поспілкувався з керівництвом університету. Обговорили, зокрема, проблеми та майбутнє вищої освіти в України, адже одним із найважливіших питань є вступ до закладів вищої освіти цього року.

 

«Мільйони українців змушені були покинути свій дім через війну. Школярі, студенти залишили рідні школи, університети. Продовжували навчання онлайн з інших міст чи країн. Багато хто ще не повернувся, багато кому просто нікуди повертатися. Звідси й найбільш глобальне завдання — дати можливість молоді навчатися й здобувати освіту вдома в Україні», — насамкінець резюмував Перший заступник Голови Парламенту.