Візит Прем’єр-міністра Португальської Республіки Антоніу Кошта

Інформаційне управління
21 травня 2022, 17:50

 

Верховну Раду відвідав Прем’єр-міністр Португальської Республіки Антоніу Кошта.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч із Прем’єр-міністром Португальської Республіки Антоніу Кошта.

Обговорили, зокрема, питання санкційного тиску на рф, гуманітарну та військову допомогу Україні, а також євроінтеграцію України й відбудову її територій.

Прем’єр-міністр Португальської Республіки Антоніу Кошта розповів, що на власні очі бачив результати варварських актів, скоєних рф в Україні.

Антоніу Кошта запевнив, що Португалія повністю підтримує Україну: як у плані військової допомоги, так і у питанні забезпечення умов для тимчасових біженців. За його словами, кількість українців у Португалії збільшилася вдвічі. 5000 українських дітей навчаються у тамтешніх школах. Зокрема, вони мають змогу навчатися й дистанційно, щоби встигати за своєю програмою українського навчання.

Прем’єр-міністр Португалії зауважив, що нині триває робота над дипломатичними питаннями розблокування чорноморських портів. Також Португалія очікує на рішення Європейської Комісії та інших органів ЄС щодо надання статусу кандидата Україні на членство в ЄС.

«У цьому питанні Євросоюз має показати єдність у нашій спільній боротьбі», - резюмував він.