Віцеспікерка Олена Кондратюк та Спікерка Саейму Латвії Інара Мурнієце відкрили фотовиставку робіт Макса Левіна

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
21 червня 2022, 15:13

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк відкрила разом зі Спікеркою Саейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце фотовиставку українського фотографа і документаліста Макса Левіна. 

Його світлини побачать у латвійському Парламенті. Із ними мають змогу познайомитися й учасники та учасниці саміту Тримор'я, що триває у Ризі.

Олена Кондратюк повідомила, що від початку повномасштабної російської агресії загинули 32 медійника: кореспонденти, оператори та фотографи: «Серед них був і Макс Левін, вбитий російськими окупантами поблизу Києва». Вона розповіла, що Макс висвітлював події на Майдані та російську агресію проти України з 2014 року. «Його світлини також розповідають про героїзм і незламність українських захисників і захисниць», — додала Віцеспікерка. 

Заступниця Голови Верховної Ради України зазначила, що з 24 лютого Макс Левін документував руйнування та жахіття війни, які російські окупанти принесли на українську землю: «У Парламенті Латвії демонструються його світлини із Харкова, Бучі, Бородянки та Ірпеня».

 

«Такі фотовиставки мають бути у кожному парламенті країн ЄС. Вони допомагають доносити правду про події в Україні. Вони розповідають про високу ціну, яку сплачує наш народ, захищаючи єворопейські цінності та мирне небо країн Європи», — переконана Олена Кондратюк. 

Віцеспікерка Парламенту України зауважила, що обговорила з Інарою Мурніеце необхідність побудови спільного безпекового, гуманітарного та економічного порядку денного України, Тримор'я та ЄС: «Про нові можливості міжпарламентської співпраці, які відкриваються перед нами. Зокрема, пропоновану мною ідею щодо створення Парламентської Асамблеї Ініціативи трьох морів».

 

«Маємо з пані Спікеркою Саейму Латвії спільне бачення майбутнього нової архітектури об'єднаної Європи! І дуже цінуємо ту допомогу, яку нам надають наші друзі, особливо Латвія», — резюмувала Олена Кондратюк.