Візит Першого віцеспікера Парламенту Естонської Республіки Ханно Певкура

Інформаційне управління
07 червня 2022, 16:41

 

Верховну Раду відвідав Перший віцеспікер Парламенту Естонської Республіки Ханно Певкура.

Він мав робочу зустріч з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком.

Олександр Корнієнко наголосив, що «В Україні зараз три важливих фронти: військовий, економічний й дипломатичний. На всіх цих фронтах Естонія разом з Україною».

«Коли виникне необхідність у підтримці ратифікації кандидатства України в Євросоюзі, ми спробуємо бути першими в ЄС і зробити це за один день», - наголосив, зі свого боку, Перший віцеспікер Парламенту Естонської Республіки та додав, що Естонія була однією з перших країн, яка визнала дії російської федерації на території України геноцидом, - і це рішення ухвалили одностайно.

Він також повідомив, що Естонська Республіка ухвалила принципове рішення не використовувати більше російський газ та електроенергію у майбутньому, але «питання не в Естонії, Латвії чи Литві, питання в Європейському Союзі, і, на превеликий жаль, процес займає надто багато часу».

«Естонія залишається на одному боці з Україною та докладатиме максимуми зусиль задля продовження санкцій: як індивідуальних, так і проти держави та конкретних компаній», - запевнив Перший віцеспікер Парламенту України.

Ханно Певкур також повідомив, що він особисто розмістив у своїй квартирі одну українську родину, вони також перевезли з Мелітополя своїх батьків: «Це гарно ілюструє, наскільки багато друзів Україна має в Естонії. Українці отримують усю необхідну допомогу: навчання, працевлаштування та навіть відбулася зміна юридичної бази задля покращення умов для українців».

Перший віцеспікер Парламенту Естонської Республіки Ханно Певкур разом з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком ознайомилися з наслідками російської агресії у Малині Житомирської області.

«Минулого тижня на Житомирщині була естонська делегація у складі центру співробітництва. Серед них - один з естонських інженерів. Вони оглянули об’єкти та зараз планують залучити інші країни, розрахувати, коли можна розпочати процес відбудови, які ще потрібно зробити кроки у технічній та юридичній площині, щоби запустити процес повністю», - зазначив Ханно Певкур.

Він також зауважив, що Естонія завжди посідала лідерські позиції серед країн Євросоюзу щодо сприяння та допомоги Україні. «Естонія не буде просто приходити й говорити, що ми «збудуємо щось там-то і там-то». Це буде, звісно, запит від української сторони та тісна співпраця», - акцентував Перший віцеспікер Парламенту Естонської Республіки.

Перший віцеспікер Парламенту Естонської Республіки Ханно Певкур також відвідав звільнені від російських нацистів міста Київщини - Бучу та Ірпінь.