Олександр Корнієнко: Після відвідання України іноземні парламенти змінюють і думку, і настрій, і мотивацію

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
12 червня 2022, 16:53

«Разом із народними депутатами України, Головою Парламенту Русланом Стефанчуком, Віцеспікеркою Оленою Кондратюк ми відвідуємо різні країни, в яких різна думка щодо європерспектив України, військової та гуманітарної підтримки», — повідомив Олександр Корнієнко в ефірі телемарафону «Єдині новини» (#UAразом). 

Перший віцеспікер Парламенту також наголосив, що зараз побутує різна думка щодо того, якими мають бути процеси на «європейському континенті та як виходити із цієї жахливої війни». «Ми вносимо свою позицію, слухаємо колег, намагаємося домовлятися на всіх рівнях — Президент України Володимир Зеленський як головний дипломат працює на рівні керівництва різних країн, Верховна Рада України працює на своєму рівні парламентської дипломатії», — зауважив він і додав, що й надалі тривають зустрічі з колегами, візаві парламентів і різних країн, партій: «Спілкуємося з усіма, хто міг би позитивно вплинути на рішення. І з владою, і з опозицією». 

«Усім доносимо свою позицію, намагаємося залучати й громадські структури до цього. Звичайно, це не обмежується Європою», — повідомив Олександр Корнієнко, зазначивши, що незабаром велика делегація відбуває у США на чолі з Головою групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки Давидом Арахамією. «Думаю, що нам дадуть певні результати щодо пришвидшення постачання того, що так необхідно нам зараз для перемоги», — зауважив він.  

«Ми часто супроводжуємо гостей, парламентаріїв і не парламентаріїв, до жахливих місць, які пережили російську окупацію. Бучу, Ірпінь та Бородянку гості обов`язково відвідують», — повідомив Олександр Корнієнко та наголосив, що у багатьох посадовців, які відвідали Україну, потім змінюється і думка, і настрій, і мотивація.

«Нещодавно був яскравий приклад під час візиту гостей із Парламенту Ірландії. Вони відвідали Бучу та були дуже вражені, що доказує ухвалення Парламентом Ірландії резолюції про визнання цих подій геноцидом через пару тижнів», — акцентував Перший віцеспікер Парламенту України, резюмувавши, що у делегацій одразу зникають будь-які сумніви, що робить рф з Україною та як усім світом потрібно відповідати, щоби зупинити це страшне зло.