Комітет з питань аграрної та земельної політики: «Для підтримки експорту українських товарів створено Платформу ділового співробітництва ЄС-Україна»

Інформаційне управління
09 червня 2022, 16:12

07 червня 2022 року Європейська Комісія у межах Плану заходів створення Шляхів солідарності, офіційно запустила Платформу ЄС-Україна для зв’язків з бізнесом (EU-Ukraine business matchmaking platform). Посилання на платформу: https://eu-ua-solidarity-lanes.seu.b2match.io/home.

Зазначена платформа створена на базі European Enterprise Network (EEN) для європейського і українського бізнесу та спрямована на встановлення ділових контактів і спрощення логістичних операцій для експорту та імпорту товарів з/в Україну.

Зацікавлені сторони можуть безкоштовно зареєструватися на сайті, публікувати свої профілі і шукати відповідних ділових партнерів та можливості реалізації своїх експортних пропозицій.

Платформа ЄС-Україна спрямована на підтримку українського експорту, встановлення контактів між європейським бізнесом, який пропонує транспортні послуги та/або можливість зберігання товарів, та українськими компаніями/трейдерами, а також дає можливість знаходити логістичних партнерів для експорту своєї продукції до держав-членів ЄС та третіх країн.

Робота Платформи зосереджена на таких секторах:

• логістика: збут, закупівля, транспорт, зберігання, перевалка;

• виробництво та переробка: сільське господарство та продукти харчування, сировина та ін.

• експорт та імпорт сільськогосподарської продукції: пшениці, кукурудзи, ячменю, соняшнику, бобових, плодоовочевих та ін.;

• експорт та імпорт харчових продуктів: рослинної олії, м'яса, молочних продуктів, цукру, борошна, напоїв, хлібобулочних та кондитерських виробів тощо;

• експорт та імпорт сировини: деталей для агротехніки, металу, деревини, мінеральних добрив, бензину, дизельного палива тощо.