Крига скресла, — Руслан Стефанчук про отримання Україною зброї від Німеччини

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 червня 2022, 12:37

Надзвичайно важливо те, що крига скресла та Україна отримала шанс на постачання найновішої й найсучаснішої зброї від Німеччини. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час інтерв’ю виданню Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

«Звісно, Україна хотіла б більше зброї від Німеччини. Насамперед нам потрібна важка зброя. Наприклад, самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню або системи протиповітряної оборони, протикорабельного спорядження. Але нам приємно, що весь світ реагує й надає допомогу. Звісно нам хотілося б більше. Але я вважаю, що це вже перший крок, після якого будуть й інші», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Він навів слова Президента Володимира Зеленського, що кожен день війни в Україні вартує майже 100 життів українців і 500 поранених. Тому, на думку Руслана Стефанчука, дуже важливою, крім прийняття рішення, є його швидка реалізація.

«Нам дуже хотілося б, щоби в умовах сучасної війни Україна отримала найсучасніше обладнання. Битися з росією старою технікою — це довго й неефективно. Ми хочемо відстояти свою територію якомога швидше. Для цього потрібна найновіша техніка», — підкреслив Руслан Стефанчук.
Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України