Віцеспікерка Олена Кондратюк: Парламент Хорватії повністю підтримує надання Україні кандидатства на членство у ЄС

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 травня 2022, 13:56

Верховна Рада України вдячна Сабору Хорватії за беззастережну підтримку європейського вибору України та ту роботу, яку проводить керівництво й депутати хорватського Парламенту щодо надання Україні статусу держави-кандидата.

На цьому під час зустрічі з Головою Хорватського Сабору Горданом Яндроковичем наголосила Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

«Для нас підтримка Хорватією історичного важливого рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС — це прояв справжньої дружби та солідарності з Українським народом і Україною», — зауважила вона.

«Хорватський Парламент повністю підтримує надання Україні статусу кандидата у члени ЄС», — зазначив, зі свого боку, Гордан Яндрокович.

Від імені Верховної Ради України Олена Кондратюк звернулася до Голови Сабору з проханням розглянути Декларацію про визнання дій рф в Україні — геноцидом Українського народу, як це вже зробили інші парламенти країн Європи та світу. 

Віцеспікерка також передала Голові Сабору Хорватії запрошення від імені Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука відвідати Україну.