Віцеспікерка Олена Кондратюк: Хорватія з Україною у боротьбі за свободу і незалежність

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 травня 2022, 13:04

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк розпочала робочий візит до Республіки Хорватія. Вона зустрілася з Головою Хорватського Сабору Горданом Яндроковичем.

«Уперше у Загребі з робочим візитом і ця зустріч сьогодні є ще одним свідченням дружньої підтримки України Хорватією в умовах масштабного російського вторгнення», — зазначила Олена Кондратюк.

Вона подякувала Голові та всім депутатам Парламенту Хорватії за ухвалене рішення про засудження повномасштабного вторгнення в Україну вже у перші дні початку нового етапу війни з російським агресором.

«Ми також вдячні за підтримку санкцій проти рф і розраховуємо на те, що Хорватія підтримає шостий пакет санкцій ЄС, включно з повним ембарго на російські енергоносії», — зауважила Віцеспікерка Парламенту України.

Під час зустрічі сторони обговорили імплементацію рішень про створення Міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах рф. «Україна цінує те, що Хорватія схвалює відповідне розслідування», — наголосила Заступниця Голови Верховної Ради.

«Ми з вами! Хорватія повністю підтримує Україну у боротьбі за свободу і незалежність. Уболіваємо за вас і бажаємо вам швидкої перемоги над агресором. Захоплюємося вашою мужністю», — заявив під час зустрічі Голова Сабору Хорватії Гордан Яндрокович.

Фото: Hrvatski sabor