Заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики О.Мошенець: "Вимога надання Україні ППО та наступальної зброї - Україна сама себе і Європу захистить, тільки потрібна зброя"

Інформаційне управління
21 травня 2022, 13:25

87-й день протистояння України військовій агресії росії. Триває запекла боротьба з російськими окупантами й хочеться віддати шану всім загиблим військовим та цивільним, які безневинно полягли від рук агресора.

Не дивлячись на безперервні обстріли та авіаудари по території України, якими зруйновано в Україні понад 18 тисяч об’єктів інфраструктури, у тому числі  лікарні, школи, дитячі садочки, житлові будинки та велика кількість інших об’єктів цивільної інфраструктури, наші Збройні сили України та небайдужі українці продовжують захищати рідну землю від орди нахабних рашистів.

російські війська продовжують обстрілювати із реактивних систем залпового вогню «Смерч», «Ураган» і «Град» Київський, Салтівський і Олексівський райони Харкова. Основні зусилля ворог зосереджує на утриманні вже зайнятих рубежів.

Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War - ISW) Сполучених штатів Америки у своїх матеріалах зазначив, що українські війська запобігли оточення Харкова та відтіснили із околиці російських військових. Американські аналітики порівнюють ці дії з відходом російських військ з-під Києва.

Щира подяка всім нашим міжнародним партнерам, які, підписавши спільну заяву «Про невідкладну необхідність модернізації ППО України», продовжують підтримувати військову і цивільну оборону України щодо забезпечення захисту повітряного простору та припинення пересування ворожої техніки на території України.

Важливим для нас, зокрема, є підписаний президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом закон про ленд-ліз для України. Виконувати цю програму будуть не лише США, але й ключові союзники НАТО. І це озброєння буде виходити за межі поточних поставок протитанкових і легких зенітних ракет, включаючи системи протиповітряної оборони середньої та великої дальності, мобільну артилерію та військові безпілотники.

Для забезпечення безпеки і запобігання жертв не лише на території України, а й Європи в цілому, зброя повинна постачатися в необхідній кількості без будь-якої бюрократичної тяганини. Наші західні партнери не повинні піддавати сумніву потребу у допомозі щодо постачання зброї. Україні не потрібна ця війна, яка може затягнутися й тривати місяці чи роки. Вона не потрібна і світові, адже якщо ця війна затягнеться, то вона обов'язково призведе до великої глобальної продовольчої кризи з огляду на те, що Україна та росія є великими експортерами продовольства, зокрема пшениці.

Однак, російські окупанти продовжують уражати критично важливі інфраструктурні цілі України та житло мирних громадян, підриваючи можливість поновлення наших сил. Проте, наші воїни - незламні, сильні, непереможні. І чим більше Україна отримає потрібної для захисту зброї, тим більше буде врятовано людських життів та збережено інфраструктури всіх українських населених пунктів. Тим самим, ми зможемо зупинити агресора, наблизити нашу Перемогу і перемогу усього демократичного світу у боротьбі проти тероризму та тиранії.

Разом, ми переможемо!