Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики вітає з Міжнародним днем музеїв

Інформаційне управління
18 травня 2022, 13:27

18 травня - Міжнародний день музеїв.

Музеї - це концентрат пам’яті. Вони зберігають, досліджують, захищають і популяризують нашу історико-культурну спадщину та безцінні експонати про наше існування у світі, просторі і часі.

«В умовах повномасштабної війни рф музеї України були вимушені перемістити експонати з виставкових залів до фондосховищ. Чимало музеїв знищено, щось неможливо буде відновити. Там, де ступала нога "русского міра" - лишається попелище. Ворог свідомо та безжально нищить наші історичні цінності. А скільки безцінних шедеврів культури, історії викрадає й викрадала рф…

Ми готові боронити нашу спадщину, а після нашої Перемоги відновимо і відбудуємо усе, що зруйнувала російська орда», - зазначає перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.

Комітет гуманітарної та інформаційної політики вітає з Міжнародним днем музеїв! Це професійне свято об`єднує всіх людей, які шанують історію і культурні цінності, та передусім - ми вітаємо працівників музейної сфери, які самовіддано оберігають і доглядають музейні зали та експонати. Бажаємо здоров’я та добробуту вам і вашим родинам.

В Україні вже стало гарною традицією в день музеїв відкривати двері цих установ для вільного відвідування.

У Києві сьогодні відкриті: територія Національного заповідника «Софія Київська»,

Кирилівська церква, Золоті Ворота, Андріївська церква та її оглядовий майданчик.

Також на честь професійного свята відновлює свою роботу Музей Пирогово.

Завітаймо та підтримаймо наші музеї!